Schackfyran

Information om Schackfyran 2021

Nästa Schackfyran spelas den 20 mars 2021 på Fyrishov i Uppsala. Frågor besvaras av Carl Fredrik Johansson (070-7334160). Sista anmälningsdag är den 24 februari 2021. Vi hoppas att kunna göra fysiska besök i era klasser, så om ni vill ha det anmäl intresse i samband med anmälan. Just nu avvaktar vi pga corona, men vi följer som alla andra utvecklingen och hoppas att det ska vara möjligt så småningom. Annars kommer vi att erbjuda digitala besök i de anmälda klasserna.

Anmälda klasser Schackfyran 2021

Schackfyran

Vill du vara med i världens största schacktävling? Schackfyran är en lagtävling mellan fjärdeklasser i hela landet, och förra året deltog mer än 15000 tioåringar i tävlingen. I Uppsala spelades den första Schackfyran lördagen den 4 mars 2006 i Fyrishovs A-hall och det är varje år 4-600 barn som är med!

Schackfyran är en propagandatävling där deltagande premieras. En klass som har färre spelare borta kommer att lyckas bättre, och alla i laget är viktiga för slutresultatet. Spelsystemet gör att man i tävlingen får möta spelare som är ungefär lika bra som man är själv. Om man förlorat ett parti får man sedan möta en annan som också gjort det och så vidare.

För att inspirera klasserna att delta i Schackfyran erbjuder sig Uppsala Skolschacksällskap (USSS) att komma ut i fjärdeklasserna i kommunen och presentera schack och Schackfyran. De klasser som vill att vi kommer får också en gåva av oss – fem kompletta schackspel – som de kan använda för att träna schack i klassen inför Schackfyran.